Nyd efterårsferien

På kanten af Øresund

Nyd efterårsferien på Marienlyst Strandhotel uanset om du er til spa, kultur, natur eller 100% afslapning.

På Marienlyst er der mulighed for, at holde lige netop den efterårsferie som du har lyst til.

Tag traveskoene på og gå en tur omkring Kronborg slot og slut af i Helsingørs hyggelige centrum. Eller lån en af vores cykler og kør af Strandvejen til Hornbæk og nyd Øresund hele vejen. Dyrk kunsten eller oplev den danske søfarts historie i hjertet af Helsingør.

Fra den 10. – 18. oktober kan du lige nu spare 25% på alle pakker! Hvis du Friends of ESS kan du spare 30% på dit favoritophold.  – begrænset antal.

Oplev Nordsjælland

Oplev efteråret fra sin smukkeste side. Gå tur i vandkanten langs Øresund, og gå på opdagelse blandt alle de historiske og kulturelle aktiviteter i nærområdet.

Få fornyet energi på kanten af Øresund

Havet gør dig til et bedre menneske. Det har det i hvert fald potentiale til at gøre, da havet gør os gladere og mere nærværende – Citat Louise Luxhøi, ekspert i mental sundhed.

Section
Læs mere

Ekspert i mental sundhed, Louise Luxhøi, fortæller, hvordan niveauet af stresshormoner daler, når vi befinder os ved den store horisont. Duftene ved havet udløser nemlig stofferne dopamin og serotonin, som associeres med velvære og dermed forbedrer vores humør.

De fleste af os lever i en travl hverdag, hvor kroppen sjældent slapper ordenligt af og vi kan have svært ved at fordybe os i de ting, vi foretager os. Når vi opholder os ved havet, kommer vi i en meditativ tilstand, der vækker vores sanser og gør os i stand til at dvæle. Den blå farve, duften af hav og lyden af bølgerne beroliger vores hjerne, hvilket øger vores evne til at være nærværende og skabe relationer.

Vi er biologiske væsner og vores hjerne og nervesystem er indrettet til at trives, når vi opholder os i naturen. Der er flere sundhedsmæssige fordele ved det og det styrker både vores mentale og fysiske sundhed. Vores parasympatiske nervesystem aktiveres, hvilket balancerer vores hjerterytme, gør åndedrættet langsommere og får os til at falde til ro.

En tur til havet kan altså fungere som en oplader til hjernen. I en travl og stresset hverdag belastes vores mentale ressourcer – men de oplades, når vi opholder os ved havet. Omverdenen bliver mindre vigtig og vi glemmer tid og sted. En tur til havet oplader hjernen, så den igen kommer i en sund tilstand, hvilket giver os mere energi og overskud.

Skjul

Start typing and press Enter to search